Tweede sollicitatiegesprek

Gefeliciteerd, je bent een ronde verder!

Je hebt je tijdens het eerste gesprek goed gepresenteerd en hier mag je trots op zijn! Nu is het belangrijk dat jij je goed voorbereidt op de tweede ronde. Je mag ervan uitgaan dat het tweede gesprek wat zwaarder is dan het eerste gesprek. In het eerste gesprek is er ruimte geweest voor kennismaken. De tweede ontmoeting kan met dezelfde personen zijn, maar vaak is de samenstelling anders. Misschien zit er nu een collega bij en/of je direct leidinggevende. Houd er bij nieuwe ontmoetingen rekening mee dat je ook daar een goede eerste indruk neer zet. Kijk voor concrete tips op mijn blog voorbereiden sollicitatiegesprek.

Wat wil het bedrijf van jou weten?

Waarschijnlijk zijn er nog een aantal kandidaten over waarvan in ieder geval is bepaald dat ze de functie aan kunnen. De organisatie gaat nu bekijken welke persoon ze het beste vinden passen. In dit gesprek wordt dieper ingegaan op de functie-eisen, je capaciteiten en je motivatie. Bereid je grondig voor. Bedenk vragen en mogelijke problemen die je zou kunnen krijgen. Verdiep je nog eens in het bedrijf. Kijk naar actuele nieuwsberichten. Wat speelt er in de branche? In het gesprek kun je hier op terugkomen. Mensen vinden het fijn dat je interesse hebt en dat je de moeite hebt genomen om je voor te bereiden.

Welke vragen kan ik verwachten tijdens het tweede sollicitatiegesprek?

De vragen tijdens dit tweede gesprek zijn meer gericht zijn op de inhoud. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Bent u stressbestendig?
    Geef een voorbeeld van een situatie waarin je onder veel tijdsdruk hebt gepresteerd.

 

  • Wat is uw doel op langere termijn?
    Wees positief en eerlijk. Geef aan dat je niet verder kunt kijken dan een paar jaar, maar dat je graag je de functie ‘eigen’ wilt maken en dat je waarde hecht aan persoonlijke ontwikkeling.

 

  • Wat heeft u ons te bieden dat anderen niet hebben?
    Benoem een aantal goede eigenschappen die nodig zijn voor de functie. Besteed aandacht aan je prestaties, succesvolle projecten en licht dit toe.

Er zijn erg veel mogelijkheden voor vragen. Een methode waar veel gebruik van gemaakt wordt is de zogenaamde STARR methodiek. Dit staat voor Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie. De interviewer vraag naar een bepaalde situatie waarin je bijvoorbeeld moest laten zien dat je heel doelgericht was. Vervolgens beschrijf je deze situatie en vertel je wat jouw taak was op dat moment. Welke acties heb je ondernomen? Wat was het uiteindelijke resultaat? Eventueel vragen ze nog hoe je het de volgende keer zou doen en dit is dan de reflectie. Heb je de mogelijkheid om kritisch naar jezelf te kijken en te verbeteren? Als je op internet zoekt op STARR vind je hier veel over.

Past deze baan bij jou?

Voor jou is het tweede gesprek een belangrijk moment om te bepalen of dit ook de functie is waar jij voor wilt gaan. Passen de eisen bij jouw persoonlijke kwaliteiten? Past de organisatiecultuur en de manier waarop ze met elkaar om gaan ook bij jou? Het is een belangrijke beslissing en je wilt bij voorkeur natuurlijk voor de lange termijn gaan. Ook jij kunt nu nog afzien van de baan. Kijk, luister en voel goed! Heel veel succes met de voorbereiding van je tweede sollicitatiegesprek!